ÖVERSÄTTNING


Tyda

Tyda.se är främst en svensk-engelsk (och så klart engelsk-svensk) ordbok/lexikon med över 1.5 miljoner uppslagsord men fungerar fint på spanska också med ca 266.000 grundord.

Google Translate – behöver ingen närmare presentation misstänker jag. Använd med en nypa salt och undvik att översätta hela meningar/stycken (ordföljd och meningsbyggnad blir ofta uppåt väggarna då). Läs mer i det här blogginlägget om Google Translate!

Norstedts – från spanska-svenska, svenska-spanska. Tjänsten kostar 19 kr/månad – hör med din skola ifall det går att sluta ett avtal med Norstedts!

EasyTrans – fungerar utmärkt enligt mina elever som har hittat denna sida (oklart vem som egentligen skulle ha kredd för hittandet?).

Lexin – gratis online lexikon med uppfräschat utseende.

ordlista

Ordlista – fullt fungerande översättningar. Tänk på att inte översätta för långa stycken.

Bildresultat för wikipedia español

 

Wikipedia – på spanska. Ett hett tips: använd svenska Wikipedia för översättning: sök på det ord du vill översätta på svenska och ändra språk till spanska i vänstermarginalen. Oftast finns den svenska Wikipedia-artikeln även på spanska. Prova till exempel det mycket svenska ordet ”lagom” – det finns även en artikel på spanska som förklarar ordet.