OM


PD rundAtt förbättra lärande med hjälp av formativa strategier i kombination med digitala verktyg, innovativa idéer och nytänkande driver mig att utveckla mina egna och andras undervisningsmetoder.

I oktober 2012 gav Studentlitteratur ut min första bok Webben i undervisningen – digitala verktyg och sociala medier för lärande. Boken handlar om varför men framför allt hur lärare kan använda digitala verktyg och sociala medier i undervisningen. I oktober 2014 gav Studentlitteratur ut min andra bok Att arbeta formativt med digitala verktyg som handlar om hur man kan förbättra och effektivisera det formativa arbetet med hjälp av digitala verktyg. I augusti 2019 kommer min tredje bok Digitala verktyg för språkutvecklande undervisning.

De senaste åren har jag föreläst frekvent både i Sverige och utomlands med utgångspunkt ur mina böcker. Jag visar ofta konkreta elevexempel som jag samlat på mig från min egen vardag som språk- och förstelärare på Mikael Elias Gymnasium och Viktor Rydbergs gymnasium i Stockholm och pedagogisk utvecklare på KTH, förklarar mina egna och elevernas tankegångar före, under och efter genomförande samt kopplar till skolans styrdokument och forskning.

Min Linkedin-profil hittar du HÄR. Annars finns en mer traditionell CV här. Eller en i Prezi-format. 🙂

Ungefär såhär kan man sammanfatta hur jag arbetar: