SPANSKA


¡Bienvenid@!

I dropdownmenyn ovan under fliken Länksamlingar – Spanska hittar du flera olika kategorier som rymmer en hel del användbara länkar som du kommer att ha nytta av när du lär dig spanska!

Tycker du att det är knepigt att böja verb? Gå in under Grammatik och pröva någon av verbdrillarna. Vill du utöka ordförrådet, ta en titt under Vokabulär. Vill du bara fördriva tiden och samtidigt lära dig något kan du ägna de sista fem minuterna av din spansklektion åt att titta på något av de videoklippen som finns samlade under TV & Video. Eller varför inte kika på någon av de grammatikfilmer om exempelvis preteritum vs imperfekt eller konjunktiv som jag har lagt upp?

Letar du efter hörförståelseövningar så finns det på sidan Lyssna och om du vill dyka ner i olika läsförståelseövningar går du in på sidan Läsa!

Pröva att börja med att ta reda på hur du lär dig på bästa sätt, det är en mycket användbar kunskap (testet är på engelska).

Här hittar du kursplaner för spanska åk 4-6 och årskurs 7-9. Och här hittar du ämnesplaner för gymnasiet i spanska 1-7!

På sidan Online-prov finns flera resurser som kan hjälpa dig att bedöma din kunskapsnivå i de språk du kan enligt sex referensnivåer som har definierats inom Gemensam europeisk referensram för språk (GERS). Referensskalan, som utvecklats inom Europarådets GERS 2001, är erkänd som europeisk standard för att gradera språkkunskaper och används flitigt inom nationella system för språkutbildning, vid certifiering och av arbetsgivare.

Såhär kan man jämföra skalan med olika nivåer:

GERS

 

Stort lycka till med dina spanskstudier!

Saludos,

Patricia