Intervjuad i Computer Swedens podcast 1


Computer SwedenI tisdags förra veckan föreläste jag på Computer Swedens event ”It i skolan”, vilket var en väldigt lyckad tillställning med många matnyttiga föreläsningar och trevligt nätverkande.

I pausen haffade Computer Swedens debattredaktör Eva Melin och teknikreporter Tomas Zirn mig för en intervju till deras podcast.

Vi pratade om effekterna av webbpublicering, att våga kliva ut ur sin comfort zone, om vi behöver en nationell it-strategi i Sverige och hur olika förutsättningar för att arbeta i enlighet med läroplanen kan se ut runtom i landet.

Allt detta på ganska precis fem minuter, mellan 02.56-08.10 i programmet. Även Jan ”Gulan” Gulliksen, ordförande i Digitaliseringskommissionen, är med i podden och han berättar om hur han vill rädda it i skolan. Lyssna på avsnittet här!

Patricia Diaz Computer Sweden

Fototack till Daniel Barker. Som vanligt bjöd Daniel på en mycket uppskattad föreläsning och hade även med sig fyra elever som bjöd på en bejublad 15-minuters frågestund. Där drämde Daniels elev Ella till med det numera klassiska svaret på frågan om hon inte distraherades av andra roliga klipp på YouTube när hon skulle titta på Daniels filmer: ”Inte direkt. Men tänker man så finns det ju roligare böcker än matteboken också.” Stående ovationer. 🙂


En tanke om “Intervjuad i Computer Swedens podcast

Kommentarer är stängda.