Skapa presentationsmästerverk med Google Docs!


Google Docs är ett fantastiskt påfund för kollaborativt producerande och passar särskilt bra att användas i skolsammanhang. Jag brukar uppmuntra mina elever att använda Google Docs vid grupparbeten för att kunna redigera ett dokument gemensamt och för att enkelt kunna visa vem som har skrivit vad eftersom att det är så fiffigt konstruerat att varje mening som skrivs har en tydlig avsändare.

En annan bra sak med att använda Google Docs är att jag kan kommentera i dokumentet så att alla i gruppen ser min kommentar (till och med medan jag skriver den om vi är inloggade samtidigt). Det brukar vara uppskattat.

Ytterligare en (stor) fördel med Google Docs är att det finns en backup av det du skriver och du kan väldigt enkelt gå tillbaka till tidigare versioner ifall något har blivit fel. Plus att du slipper bifogade filer (som ibland inte bifogas), elever som ursäktar förseningar med borttappade filer, bristande kommunikation, etc.

Det enda som behövs för att kunna använda Google Docs är en nätuppkoppling och en Gmail-adress och det ordnar man på två röda. Om du känner dig tveksam till en ny mailadress vill jag bara upplysa om att alla dina gamla mail från till exempel Hotmail förflyttas till ditt Gmail-konto med ett enkelt knapptryck och de mail som skickas till din Hotmail-adress i övergångsfasen vidarebefordras till din Gmail. Lätt som en plätt och inget krångel.

Jag har inte helt övergett varken iWork eller Office men jag fnular mer och mer på om det inom en snar framtid kommer att fungera smärtfritt att bara använda exempelvis Google Docs istället för köpa och installera dyr programvara.

Den här filmen på YouTube visar att det inte behövs någon avancerad animeringsmjukvara eller högteknologisk hårdvara för att skapa ett litet presentationsmästerverk – allt du behöver är tre hjärnor och Google Docs!

 

Härligt, eller hur?