Statusuppdatering för maj


Obefintligt bloggande just nu, ja. 🙂 Desto mer händer på Twitter, hoppas ni har möjlighet att följa med där!

Maj månad. Upploppet innan student, sommarlov och Spanien. Men fortfarande en hel del kvar att göra.

I söndags tog jag ett djupt andetag inför den sista planeringen, de sista lektionerna, den sista rättningen, de sista själv- och utvärderingarna, den formativa bedömningen som ska summeras och resultera i olika bokstavskombinationer. Misstänker att många lärare gjorde precis samma sak.

För övrigt händer det himla mycket skoj just nu parallellt med ”vanliga jobbet”. Jag har föreläst en hel del (tack för igår Björkhaga Skola i Tumba!) och hoppas på att kunna göra det ännu mer i höst. Har till och med strukturerat om min tjänst för att kunna göra så.

Näst på tur är ”Digitala verktyg för språkundervisning” i Varberg 21-22 maj – det ser jag fram emot! Särskilt när det dyker upp sådan här pepp-tweets på Twitter!

Håller just nu på att färdigställa boken och det är flera spännande projekt på gång. Tror också att det kommer att bli en riktigt kul sommar. Jag ska bland annat ta dykcertifikat i slutet av juni och spela in lite videofilmer för kommande kurser baserade på boken. Håll utkik här eller på Twitter för uppdateringar! Blev även intervjuad häromdagen om lärare och sociala medier för en artikel som kommer dyka upp på Skolverket inom kort – tack för himla trevligt samtal Filippa!

Lite tråkigt att jag missade #edcampspel i måndags dock, tur att WeStreamU ordnade med sändningen så man kan kika i efterhand. Tack för det Richard!

Hur är det med er? Har ni ork kvar inför sista racet? 🙂 Nu kör vi!