Teknik för tjejer


Vill bara slå ett slag för två bra initiativ för teknikintresserade tjejer – IGEday som genomförs runtom i landet idag torsdag den 26 mars och TEKLA-festivalen som går av stapeln lördag den 18 april på KTH.

IGEday

 

IGEday står för Introduce a Girl to Engineering day, och är ett initiativ från kvinnliga ingenjörer och ingenjörsstudenter. Syftet är att öka intresset för teknik och ingenjörskap bland unga tjejer. På Introduce a Girl to Engineering day får du som tjej mellan 12-19 år möjlighet att besöka företag, organisationer och högskolor och se hur det är att jobba som ingenjör. Det första eventet arrangerades den 20 Februari 2014, då 13 företag och mer än 300 tjejer deltog. Nästa års IGEday är den 26 Mars 2015!

Läs mer om IGEday här! 

TEKLA-festival

TEKLA är en teknikfestival för tjejer mellan 11-18 år. Under en heldag får man testa robotprogrammering, speldesign, dans, digital visualisering, 3D-printing och en massa annat i en blandning som passar alla, oavsett hur mycket man kan och vet innan. Helt gratis dessutom. 200 platser finns till förfogande och anmälan är öppen till och med 1 april.

Läs mer om TEKLA-festivalen här!