Boken ”Interaktiva medier och lärandemiljöer”


InteraktivaJag har varit med och skrivit ett kapitel i (den ännu ej utgivna) antologin Interaktiva medier och lärandemiljöer (Gleerups). I extremt gott sällskap skulle jag vilja tillägga.

Redaktörer för antologin är inga mindre än Elza Dunkels och Simon Lindgren och de har samlat ihop ett härligt gäng med koll på läget. Elza och Simon skriver även varsitt kapitel i boken och utöver dessa kommer man att kunna läsa kapitel av mig, Stefan Pålsson, Christina Löfving, Patrik Hernwall, Anette Svensson, Kristina Alexandersson, Carl Heath, Stefan Gelfgren, Åke Grönlund, Annika Agélii Genlott, Alastair Creelman och Ebba Ossiannilsson. (Många av er har redan full koll på hela gänget, men vill ni läsa mer om var och en så klickar ni bara på de länkade namnen.)

Elza beskriver boken såhär på sin blogg:

”Vår bok är en antologi som försöker närma sig frågan om en skola i samtiden från olika håll. Det handlar om praktiska exempel, filosofiska betraktelser och forskning, som alla vill bidra till att svara på frågan hur tar vi med oss skolan in i samtiden? Och i ärlighetens namn handlar det egentligen om IT och lärande men säg det inte till nån! För det är snarare en bok som förutsätter att samtida medier är en naturlig del av skolan, inte en separat kul grej för vissa. Och därför kämpar vi hårt för att inte lyfta fram det som en bok om IT i skolan.”

Den 28 oktober 2013 fanns delar av författargänget på plats på Mötesplats Skola på Svenska Mässan i Göteborg för ett seminarium där bokens innehåll presenterades lite närmare. Jag själv fanns dessvärre inte på plats, då jag höll i trådarna för en heldag på min egen skola om BFL och digitala verktyg.

Mats Larsnäs gjorde en förintervju inför måndagens seminarium med Elza via Google Hangout. Lyssna gärna på bokpresentationen: