Vecka 44


Vilken vecka vi har framför oss hörni! Vecka 44 måste vara den peppigaste skolveckan av dem alla. 🙂 Hoppas att alla får tid och möjlighet att vidga sina vyer genom väl uppstyrda konferenser, studiedagar, möten, besök, mässor, Edcamps, Teachmeets, föreläsningar, workshops etc.

Min vecka består av en måndag på min skola (japp, fortfarande Mikael Elias Gymnasium i Stockholm) där jag och vår eminenta förstelärare Karin håller i trådarna. Vi har planerat för en heldag i det formativa arbetssättets tecken, med inslag av Hattie, Wiliam, Lundahl, kollegialt lärande, tid för diskussion och digitala verktyg. Återkommer med sammanfattning av dagen!

Så Funkar Det 2013 NETT Norrtalje

Tisdagen inleds på ”NETT” i Norrtälje där jag föreläser på förmiddagen om varför och hur digitala verktyg och sociala medier kan användas för lärande. Därefter bär det av mot Upplands Väsby och ”Så funkar det” där en workshop för språklärare står på programmet. Onsdagen vigs åt förmiddagsmöten och en eftermiddag med språklärarna på Södra Latin.

Har även en förhoppning om att jag ska hinna smita förbi Skolforum någon timme eller två i allt detta. Hade gärna deltagit i (framför allt) onsdagens Edcamps som arrangeras av Magnus Blixt och Camilla Askebäck-Diaz.

Tre dagar fullspäckade av skolutveckling – sen är det dags för ett par dagars (välförtjänt) vila och reflektion!