iPads och surfplattor – rena barnleken!


Jag har nyss läst igenom ca 60 nationella uppsatser om generationer, där mina engelska B-elever (aka the Millenials) helt korrekt anser sig vara den mest högteknologiska generationen hittills. Det har de självklart rätt i.

Men det är ännu en generation på väg! Dessa bilder har jag knäppt på mina brorsbarn med vänner senaste tiden och jag förundras och får gåshud över hur teknologiska DE kommer att vara! Mellansystern (3 år) är riktigt vass på att manövrera både iPhone och iPad och har till och med prövat att swipea TV:n (dock utan framgång än så länge).

Nu är det dags att vi lärare hänger med i utvecklingen och tar fasta på hur mycket det finns att vinna på och hur viktigt det är att blanda orden teknik och pedagogik.

 

Vad de gjorde på iPaden? Dukade, fikade och diskade med Toca Tea Party såklart!