QR-koder i framtidens CV


Jag älskar klippet nedan där en ung man med hjälp av en QR-kod kryddar sitt CV en aning. Har genast lagt in en QR-kod i mitt eget CV som leder till den här sidan. Här finns lite mer tips på hur du kan använda QR-koder i jobbansökningssammanhang.

Vad är en QR-kod är för något? QR står för Quick Response och det är precis vad man får. Som filmen ovan illustrerar fungerar QR-koden på samma sätt som en streckkod. Ladda ner en app till mobilen som kan läsa QR-koder (till exempel QR Code Reader & Scanner). När du trycker igång appen startar din kamera som du sedan riktar mot QR-koden och telefonen laddar sedan ner det som var kopplat till den koden – en webbplats, bild, film, text eller liknande.

Många företag använder sig redan av QR-koder i exempel tidningar, på produktkartongen, på reklampelare, etc.

Vill du skapa en egen QR-kod kopplat till exempelvis din blogg eller hemsida? Det kan till exempel göra på QR-Code Generator. (Det finns även många andra att välja på.)

Om du”QR:ar” bilden till vänster (med appen du nyss laddade ner) så hamnar du på förstasidan av den här webbplatsen. Fiffigt, eller hur? 🙂

Jag tror definitivt att QR-koderna har stor påverkan på såväl vår sam– som framtid.