Kompetenta kvinnor kan ”göra it”! 2


We can do itHäromdagen kände jag plötsligt att bilden till höger fick en helt ny innebörd. För visst fasen kan vi tjejer, om några, ”göra it”! 🙂 Kolla in den här listan bara!

Karin Nygårds, denna inspirerande kvinna som står bakom både Teacherhack och GeekGirlMini, läste senaste numret av Computer Sweden och artikeln som handlar om hur man kan arbeta med it i skolan. Hon blev arg när hon såg att CS inte lyckats få med mer än 2 kvinnor i specialnumret om it i skolan utan att 9 av 11 personer som CS lyfte i artikeln var män. Såhär reagerade hon på Facebook:

”STÖR mig på den eviga överrepresentationen av män i lärarsammanhang. Hur kommer det sig att detta kvinnoyrke ständigt ställer männen i rampljuset? Jag har så många kompetenta vänner som gör fantastiska saker i skolan. Ändå lyckas inte Computer Sweden få fram fler än två kvinnor (varav Brit Stakston är den ena och hon är ju inte ens lärare) av 11 i deras specialnummer om IT i skolan. Det är flera vänner till mig som är med i numret och alla är kompetenta och bra, men WTF! VAR ÄR BRUDARNA?????

Karin, som den handlingskraftiga och drivna människa hon är, bestämde sig för att förse Computer Sweden med en lista på kompetenta kvinnor. Till nästa gång de tänker skriva om it i undervisningen. För visst finns det brudar. Ganska många till och med. Över 120 stycken i skrivandets stund. Och jag vet att det finns många fler! Klicka här eller på bilden nedan och skriv på du med!

Kompetenta kvinnor

Som Sandra Wissting så klokt uttryckte det: ”Artikeln i #computersweden är bra, men det handlar nästan uteslutande om män. Igen. Skolutvecklingssverige är fullsmetat med drivna kvinnor som CS glömde bort även denna gång. Ingen skugga faller över de manliga lärare/skolutvecklare som är med, de är och gör massor av bra saker, men för att förse CS med lite nya namn till nästa artikelserie har Karin Nygårds startat ett dokument att fylla på.”


2 tankar om “Kompetenta kvinnor kan ”göra it”!

Kommentarer är stängda.