Oumbärliga appar i USA


Appar som gör det möjligt att ringa gratis över ett trådlöst nätverk har såklart visat sig vara väldigt användbara den senaste veckan här i Los Angeles.

Viber är det utmärkta alternativet till Skype (som jag utgår ifrån att de flesta redan är bekanta med). Fördelen med Viber är att du inte behöver skapa något konto, logga in, hålla reda på ditt eget eller andras Skype-namn eller så. Det är bara att ladda ner appen så sköter den sig själv, skannar din telefonbok och så är det bara att sätta igång att messa eller ringa dina vänner som har appen installerad. Suveränt.

Jag gillar Skype annars, särskilt att jag kan fylla på kontot med pengar och ringa ”vanliga” samtal. Det kan man inte (än) med Viber.

Ett annat alternativ för att ringa utomlands är Rebtel. Kortfattat är det en app som gör att du istället för att ringa dyra utlandssamtal ringer en lokal server i landet du befinner dig i (eller gratis till de som har appen installerad). Det betyder att du bara betalar för ett lokalsamtal och den stora fördelen är att mottagaren inte ens behöver ha Rebtel-appen i sin telefon. Du kan alltså köpa ett kontantkort och ladda telefonen med och på så vis komma undan rätt billigt eftersom att du bara ringer lokalsamtal även fast du ringer hem till Sverige.

En annan app som visat sig vara väldigt bra är Yelp. Supersmidig och användarvänlig app som låter dig veta vad som finns i närheten, hur du hittar dit och framför allt vad folk tycker om stället. Jag gillar verkligen hur funktionell den här appen är och väntar med spänning tills den slår i Sverige.

På många ställen hitta man dekalen ”People love us on Yelp” uppsatt utanför och då vet man att det är ett rätt bra ställe. Vi har hittat många nya guldkorn via Yelp, tack för det!

Förresten så sitter jag (som alla andra) och filar på en liten årskrönika som förhoppningsvis dyker upp i dagarna. Har man semester så har man, då får saker ta sin lilla tid. 🙂