Årskrönika 2011 1


Här kommer en årskrönika från ett väldigt digitalt och socialt 2011. Jag blandar och ger lite bland händelserna, det blir både stort och smått. Men det tycker jag att man får göra i sin egen blogg. 🙂

2011 känns som året då de sociala medierna på allvar slog igenom. Jag har under året kommit på mig själv flera gånger med att bara kolla de sociala kanalerna och inte kollat de vanliga nyhetssajterna, de så kallade asociala medierna. Twitter har verkligen blivit mitt PLN (Personal Learning Network) och Facebook använder jag mer än någonsin, både privat och professionellt. Även Linkedin har vunnit mer mark bland vanligt folk, flera av mina vänner har fått jobb via sidan och rekryteringskonsulterna jagar vidare på plattformen.

Omslagsflicka

Jag hamnade på omslaget av tidningen Alfa och bloggade såklart om det. Det inlägget har för övrigt fått flest besök hittills. 🙂 Tack för alla fina hejarop!

Arabiska våren

Trots att Twitter inte ensam utgör någon revolutionsskapare så hjälpte den öppna plattformen till att påskynda demokratirörelsernas framväxt i Tunisien, Egypten och Syrien. De sociala medierna hjälpte också till att stärka länkarna mellan olika oppositionella grupper, breddade informationsutbudet och möjliggjorde ledarlösa rörelser. Mer om detta skriver Tobias Brandel i Svd.

Facebooks 800 miljoner användare

Vad säger man? Facebook närmar sig sakta med säkert en miljard användare. Själv använder jag Facebook både privat och professionellt och kommer fortsätta med det även under 2012.

Steve Jobs

En en de viktigaste personerna i modern tid lämnade oss alldeles för tidigt. Om detta bloggade jag den 6 oktober.

Wordfeud

”Alla” blev bitna av Wordfeud-flugan. Detta var vi tvungna att pröva under lektionstid och inlägget Wordfeud i undervisningen blev ett av de mest lästa. Även Mer Wordfeud i undervisningen blev populärt. På grund av detta blev jag inbjuden av Richard Gatarski för att prata Wordfeud i ett Spelbildningsavsnitt.

Bok och föreläsning

Jag skriver så det brinner på boken som handlar om hur man som lärare kan bli bättre på att använda IT i undervisningen. 2011 var också året då jag började föreläsa om samma ämne och snurrade bara i november runt till Svedala, Lund, Kiruna, Skara och Örebro. Här kan du läsa mer om föreläsningarna. Hoppas på att få fortsätta med denna givande syssla även under 2012.

Resor

2011 inleddes i Madrid och fortsatte sedan med BETT-mässa i London i januari. Därefter påbörjades våren med ett sportlov i Madrid för att sedan följas av elevresor till både Barcelona och Paris. Ännu en vända till Madrid för att fira midsommar och pappas 75-årsdag i slutet av juni. Tre veckors semester i juli bar av till Spanien igen där rutten såg ut såhär: Madrid-El Puerto de Santa María-Barcelona-Madrid. I november sladdade jag runt i vårt avlånga land och föreläste mellan Kiruna och Lund. 2011 avslutades i Los Angeles och 2012 påbörjades i samma stad.

God fortsättning på er allihop. Ni är några stycken – under 2011 besöktes Språk & IKT av 5494 unika besökare varav många är återkommande till varje blogginlägg. Kul, tycker jag och kommer såklart fortsätta blogga även i år.

2012 – nu kör vi!


En tanke om “Årskrönika 2011

Kommentarer är stängda.