Preteritumgenomgång gjord med Screencast-o-matic


I torsdags var jag på Katedralskolan i Skara och föreläste och workshoppade om digitala medier som kan användas i undervisningen. Himla härligt gäng – då är det extra kul att föreläsa!

Ett av verktygen som vi prövade på under dagen var Screencast-o-matic som är ett utomordentligt fiffigt verktyg om man vill spela in vad som helst som händer på skärmen. Det bästa av allt är att man inte behöver logga in och att det är gratis att spela in upp till 15 minuter.

Om jag till exempel har haft en genomgång av regelbunden och oregelbunden preteritum på spanska steg 3 och jag vill att eleverna ska kunna gå tillbaka och titta på den en gång till – då spelar jag helt enkelt in när jag pratar över min Power Point- eller Keynotepresentation. Med några enkla klick finns den sedan till allmän beskådan på YouTube och eleverna kan titta hur många gånger de vill. Eller det kanske räckte med en gång? 🙂

Även eleverna kan använda Screencast-o-matic för att exempelvis spela in egna presentationer, som här på engelska C!