Glosboken.se – vilket ansiktslyft!


Nu är jag förmodligen lite sen men det gör ingenting. Jag registrerade ett konto på Glosboken.se för länge sedan men kände inte riktigt att det levde upp till vad jag ville ha ut av en sida där tanken är att det ska vara roligt att plugga glosor online. Men nu är sidan rejält uppfräschad, användarvänlig och praktisk! 

Jag gillar speciellt att jag som lärare kan lägga in de glosor som tillhör det kapitel vi jobbar med och att eleverna får så många olika alternativ som kan hjälpa dem att lära sig och komma ihåg dem. Kolla bara in spelsektionen där de kan välja mellan att hänga gubbe, spela memory, göra korsord, bokstavspussel eller banka glosor, som går ut på att man ”bankar” till (klickar på) den mullvad som dyker upp med rätt ord.

Det finns även en vanlig hederlig öva-sektion där eleverna dels kan få en genomgång, öva eller bli förhörda på glosorna. Bra att de kan lyssna på glosorna på spanska också!

Jag har skapat tre övningar på alla glosor från Unidad 1 från Caminando de nuevo 3 och har nu lagt upp den här länken i vår Facebook-grupp. På måndag ska vi gå igenom det mer noggrant i helklass, ska bli kul att se vilken respons detta får. Tror det kommer vara en oerhörd hjälp för de som vill träna glosor på ett roligare sätt!

Har du använt Glosboken med dina elever? Vad tycker de om det?