Spar in dyrbar rättningstid med Jing eller Screenr! 9


Sitter med 30 litterära analyser framför mig som behöver ”rättas”, dvs kommenteras (och senare bedömas). Jag brukar (som många andra, antar jag?) skriva kommentarer i Word-dokumentet, vilket tar en rent ut sagt jäkla tid ibland. Då kan det se ut ungefär såhär:

Inte så inspirerande kanske. Så jag tänkte – hur kan jag få fram mitt budskap på ett snabbare och lite mer effektivt sätt? Jo, jag kan ju pröva att prata in kommentarerna samtidigt som dokumentet visas på skärmen.

Jag behöver alltså ett skärminspelningsverktyg. Annars brukar jag gilla Screencast-o-matic men nu ville jag göra det smidigt för eleverna genom att bara mejla dem en länk som visar dem mina kommentarer. Inte behöva spara ner eller ladda upp på YouTube. Då passar Jing mig bättre. (Screenr funkar såklart också.)

Efter att jag har spelat in min kommentar får jag en länk som jag delar med eleven. Klicka på den här länken nedan för att se exempel på hur det kan se ut.

Uppdatering: Tydligen så strular Screencast.com lite så jag spelade in samma sak som ovan fast med Screenr på den här länken.

Fem minuter har man till sitt förfogande per film, men om man inte hinner säga allt man vill är det ju bara att spela in en snutt till. Jag tror att det kommer att  bespara mig tid (jag hinner ge mer feedback/forward muntligt på fem minuter än vad jag hinner skriva) men det är också ett bra tillfälle för eleverna att träna lite hörförståelse! 🙂

Vad tror ni? Skulle ni kunna använda det själva?


9 tankar om “Spar in dyrbar rättningstid med Jing eller Screenr!

Kommentarer är stängda.