Vardagen 2014


Nedanstående filmklipp visualiserar hur vardagen skulle kunna se ut 2014. Egentligen inga konstigheter, enligt min mening. Det kommer förmodligen dyka upp ännu mer avancerade saker närmsta tre åren. Jag gillar särskilt spegeln och skrivbordet. Vilket företag blir först med detta?

 

På tal om digitala platta saker så är jag nyss hemkommen från Madrid där jag än en gång förundrats över de pedagogiska spel som finns för iPad – vilken barnvakt det har varit åt brorsdöttrarna på tre och fem år! Helt rätt beslut av min kära svägerska att införskaffa en padda det första hon gör när hon kommer hem – sommaren är räddad!

På tal om iPads så fick jag en så bra idé kring ett lektionsupplägg nu när jag var i Madrid och köpte tidningen iPhoneWorld på spanska för att se ifall jag kunde hitta några roliga artiklar till spanskan. Det var särskilt artikeln om Garageband som fick de små grå att jubla.

Jag önskar att alla mina elever skulle kunna få ha varsin surfplatta i klassrummet. Gärna iPads. Lektionsupplägget går ut på att eleverna först läser en artikel om Garageband på spanska och jobbar med den som med vanliga texter, t.ex. sammanfattar och jobbar med tekniska ord kopplat till artikeln. Sedan får de lära sig vad instrumenten heter på spanska, hur man förklarar hur man spelar på dem och till slut skriva egna låttexter på spanska och tonsätta dem med hjälp av Garageband.

Med Garageband är det så mycket lättare att göra musik och med musik blir undervisningen så mycket roligare – ni som har möjlighet att testa med era elever, gör det!

Vill du läsa mer om hur iPad 2 kommer att revolutionera undervisningen? Det kan du göra HÄR.