Active Quiz – digital quizpromenad!


Active Quiz är en digital tipspromenad – för att nästa fråga ska dyka upp på skärmen måste man gå X antal meter. Perfekt kombination av att svara på frågor och att röra på sig!

Till exempel såhär:

”Starta ett quiz, tex ”Europeiska huvudstäder – 1000 meter”. På skärmen ser du att det är 100 meter till nästa fråga. När du börjar röra dig tickar meter-stapeln neråt mot noll. PLING – dags för första frågan! ”Vad heter huvudstaden i Tjeckien?” och fyra svarsalternativ. PRAG! Bra jobbat. Dags för 100 nya meter till nästa fråga. När du besvarat 10 frågor är du klar och resultatet kommer upp. Poäng beräknas efter dina antal rätt och total aktivitetstid. Bra gjort – 1 km rörelse på ca 20 minuter är avklarad!

För att göra egna quizzer skapar man ett testkonto (gratis i 14 dagar). Passa på vid lektionsuppstart så kan du testa med eleverna. Gillar ni det kan det kanske vara värt att köpa in till skolan?

Jag tycker att Active Quiz verkar ha stor potential och jag gillar verkligen att man låser upp nästa fråga genom att röra på sig! Ser även framför mig att man i en utvecklad version använder en pulsmätare istället för eller i kombination med GPS-funktionen. 🙂 Nackdelarna är att det är lite knepigt gränssnitt, inte helt lättnavigerat och ja – att det kostar. Men å andra sidan måste bra grejer ju få kosta, särskilt när det ska användas i undervisningen.

Här finns en guide som förklarar hur verktyget fungerar:

Titta på den här videon om hur Active Quiz kan användas i till exempel SFI-undervisningen!