Grundskoletidningen nr 4


Fil 2015-10-06 14 01 56

I vanlig ordning skriver jag om digitala verktyg i varje nummer av Grundskoletidningen. Nummer fyra har tema fritids – fritid med mening. Jag tog fasta på detta och ger förslag på digitala verktyg som kan användas i såväl undervisning som på fritids. Klicka på bilden ovan för mer högupplöst (och läsbar) version.

För enkelhetens skull kommer länkarna som jag nämner i tidningen här:

iktfritids.wordpress.com

Puppet Pals 2, iMotion och (min nybörjarguide till) YouTubes videoredigeringsverktyg

UR:s programserie ”Är det sant?”

Google Maps, Xnote och GeoQuiz

Pixlr och SumoPaint

Minecraft, Wordfeud (läs mer om hur jag har använt Wordfeud i undervisningen här), Wordbrain, Quizkampen, Math Fight och Slice It

Book Creator, Storybird, Lucidpress, iissuu.com, Elib och Bibblis