Infografik om sociala medier via Edudemic


Edudemic är en oumbärlig sajt om man liksom jag är intresserad av kombinationen pedagogik och teknik. Den startades i april 2010 av Jeff Dunn och har idag ca 500 000 unika  besökare i månaden.

Se till att följa Edudemic på Twitter, Facebook eller Google Plus för senaste nyheterna, intressanta blogginlägg och tips rörande sociala medier och digitala verktyg i undervisningen!

Via Edudemic kom jag över den väldigt intressanta (och mycket detaljrika) infografiken här till höger om hur olika länder världen över använder sig av sociala nätverk.

Till exempel kan vi se en ökning av internetanvändarna i Afrika med över 3000 procent de senaste 10 åren och Asien är den enda kontinenten som kan stoltsera med över en miljard internetanvändare

Under en vanlig dag konsumerar internetanvändare världen över information som skulle kunna fylla 169 miljoner DVD-skivor, de skickar 294 miljoner mejl och publicerar 2 miljoner blogginlägg. För att få lite perspektiv på hur mycket 2 miljoner blogginlägg kan det jämföras med att fylla TIME Magazine för ungefär 770 miljoner år framöver.

I Bangkok, Jakarta och Sao Paolo hittar vi flest Facebook-användare och via Facebook tittar användarna på YouTube-klipp ungefär 500 år om dagen.

De tre länderna med flest Twitter-användare är USA, Brasilien och Japan. På Twitter delas det för övrigt ungefär 700 YouTube-klipp i minuten.

I Storbritannien använder fler män än kvinnor Pinterest. Detta hör till ovanligheterna då kvinnor över lag konsumerar sociala medier mer än vad män gör i alla andra länder.

Flest användare av Google Plus hittar vi i USA, Indien, Brasilien, Storbritannien och Kanada. Flest Tagged-användare finns i USA, Filippinerna, Malaysia, Storbritannien och Holland. Totalt i världen finns det ungefär 330 miljoner registrerade användare på Tagged, i 220 länder och på 18 språk.

På bara två år (sedan januari 2011) har medlemsantalet på LinkedIn vuxit med 45 procent. Och ja, Instagrams popularitet är rentutav explosionsartad – särskilt i USA, Singapore, Storbritannien, Nya Zeeland och Australien.

Precis som Jeff Dunn skriver verkar vi bara befinna oss i uppstarten av hur vi kommer att kommunicera och koppla samman våra kontakter i framtiden. Tycker att det är himla spännande!

Klicka på bilden för att se den i sin helhet och klicka en gång till för att zooma.