Min föreläsning på #BETT2013 i London


Som många av er förstått på de senaste dagarnas Twitter- och Facebookflöden gick BETT-mässan i London av stapeln förra veckan. Fokus låg som vanligt på den lyckade kombinationen pedagogik och teknik.

Själv föreläste jag på torsdagen och fredagen via Learnit24 för ATEAs kunder på St Ermin’s Hotel på ett tema som ligger mig varmt om hjärtat, nämligen webbpublicering. Sandra filmade en snutt och la upp på Bambuser, dessvärre verkar ljudet inte fungera som det ska.

http://www.slideshare.net/PatriciaDiaz5/webbpublicering-i-undervisningen-sjlvklart-inspirerande-och-busenkelt-16327028

Såg att några länkar i presentationen inte fungerade, de kommer här istället – chattdiskussion med Titanpad, road trip i bloggform och nyhetssändningar.

Twitter Patricia DiazFick en så bra och insiktsfull kommentar på Twitter från rektor Peter Bragner efter föreläsningen. Han tackade för att jag visat på hur lärande med it kan se ut och inte hur eleverna ska lära it.

Det är verkligen sant, det handlar inte lika mycket om att arbeta med teknik och digitala verktyg i skolan utan att arbeta med lärande i en digital värld. Det borde vara så självklart. Kanske till och med lika självklart som Elza Dunkels skriver på sin blogg: ”Det kan inte vara ok att inte använda it i sin undervisning, inte i skolan och inte på lärarutbildningen. Då får man syssla med något annat än dessa yrken.”

Sir Ken Robinson

På fredagseftermiddagen spenderade jag en väldigt väl investerad timme genom att lyssna på Sir Ken Robinson. Han varvade i vanlig ordning extrem klokhet med briljant humor och fokuserade på betydelsen av varje individs egna kreativitet.

Trots att han egentligen inte tog upp några direkta nyheter för oss som redan sett hans talks och läst hans bok, var det ändå en ren njutning att få lyssna på honom i nästan en och en halv timme. Han är verkligen vass och en sann inspiration.

Men jag håller med Christina i att det är dags att gräva djupare nu. Och det bästa av allt är att det kan vi göra redan imorgon. Jag ser också väldigt mycket fram emot att imorgon bitti träffa dem det verkligen handlar om – våra elever!