Nästa läsår – kom snart! 1Såhär direkt efter påsklovet så känns det faktiskt att det bara är ungefär 6 veckor kvar av läsåret med (faktiskt en hel del) utvilade och taggade elever som säger sig vara redo att ge järnet sista veckorna. Härligt, tycker jag.

Jag riktigt längtar efter att få se vilka kurser jag kommer att ha nästa år och få sätta mig ner med mina elevers och mina egna utvärderingar och skissa upp och finslipa nästa års kurser.

Jag har så många nya idéer som far runt i huvudet att jag nästan blir snurrig. Det finns så många klipp på YouTube och TED jag vill visa och många fler webbresurser och digitala verktyg som jag vill använda med klasserna.

Det här året har vi bland annat använt webbpublicering i klassrummet i form av bloggar, Google Sites, Wikis, Google Docs och YouTube. Eleverna har bland annat filmat sig själva och varandra och visat upp för både den egna och parallellklassen, de har skapat egna gloslistor i Google Docs, vi har prövat olika appar kopplade till undervisningen och de har bloggat om en virtuell road trip genom USA.

Nästa år är jag väldigt sugen på mer Today’s Meet, Voicethread, Bambuser, Pixton ComicsAnimoto plus en uppsjö av andra digitala medier. Mer webbpublicering och mer inspelning av röster och framträdanden. Tänker mig också att istället för att läsa en relativt tråkig bok på spanskan (vilket var vad som fanns att tillgå) kan eleverna få pröva att skapa en egen berättelse i bloggform – det kan nog bli både skoj och givande! De högre kurserna kommer även att få sprida kunskap till de lägre kurserna i olika former.

Åh, hösttermin 2011 – kom snart!


En tanke om “Nästa läsår – kom snart!

Kommentarer är stängda.